18 Ocak 2012 Çarşamba

Anneler de kirmizi ruj surebilir

Evet surebilir. Surmeli de! Hatta en cok anneler surmeli kirmizi ruju :)
Hemen 'anne manifestom'a bir madde daha ekliyorum o halde.
Kirmizi ruj skinny citirlar, holywood (ve bollywood!) aktrisleri ya da ne bileyim bilumum havali/zayif/guzel hatunlarin tekelinde degildir. Hamilelikti, dogumdu derken 150 kilo falan almis olsa da, yuzunde gebelik maskesinden kalma lekeler de olsa, o anne, istiyorsa o kirmizi ruju surmelidir :))
Saka bir yana, her kadin omrunun her doneminde kirmizi ruj surebilir tabii ki. Bir kere kime ne? Tabi. Ama yakistirirsa cok iyi olur elbette. Hani tendi, sac rengiydi falan diyorum. Su klasik soguk ve sicak tonlar durumu.
Ben bugday ve sicak tonlu bir tene sahibim. Bu sebepten bana su pembeye calan kirmizilar yakismiyor, bildigimiz basit duruyor. Ama dolgun kirmizilar ve nar cicekleri iyi gidiyor.
Elimdeki kirmizi tonlu rujlarla bir swatch list yaptim. Aslinda tum rujlarim icin yaptim bunu, bir nevi envanter. Makyaj yaparken bir goz atmak iyi oluyor cunku severek alip da dolabin dehlizlerinde unuttugum bir suru ruj var.
Iclerinden en sevdiklerim mac russian red, rimmel kate 01 ve mac premeditated cream color base. Premeditated'i dudaklarima renksiz lip balm ya da biraz vazelin surup uzerine parmagimla pit pit yapip suruyorum. Parmagimda kalanlari da yanaklarima pit pitliyorum. Boyle saglikli, hafif gurbuz, tatli bir suratim oluyor :)
Yazin ise su flormar nar cicekleri havali duruyor bronz tende. Pixiwoo Nic'in boyle bir tutoriali var. Bronz ten, nar cicegi ruj ve highlighter olarak mac melon pigment. Kesinlikle denenecekler arasinda.

2 yorum:

  1. kırmızı ve ruj, cok korkutucu gelıyor bana hala. pembe-kahve tonları daha kullanılabilir sanki :)

    YanıtlaSil
  2. Aslinda daha bir surulebilir tarzda olan rujlarla baslanabilir. Mac lady bug gibi mesela. Hani tam kirmizi degil de, biraz nar cicegine ya da yakisiyorsa kiremite donuk gibi.

    YanıtlaSil