10 Mart 2013 Pazar

Makyaja dair...

...mottom 'makyaj yapayim ama makyaj gibi gorunmesin'dir. Bu sacim basim icin de boyle. Abartiyi, herhangi bir sekilde dogalliktan uzaklasmayi sevmiyorum. Uzerinde itina ile ugrasilmis, overdone makyajlardan kaciniyorum. Sanirim bu sebepten kirmizi ya da renkli, parlak rujlar suremiyorum uzun suredir mesela. Maksimum kapaticilik saglayan fondotenler, pudralar da kullanamam hic.
Kusurlarin gorundugu makyajlar hosuma gidiyor hatta. Cillerin kapatilmamasi gibi...
Makyaj isini boyle teoride minimuma indirsem de sanmayin ki suratima hicbir sey surmuyorum. Aksine, fransizlarin deyisiyle 'le no make-up' goruntu, oldukca ozenli malzeme secimi ve vakit alabiliyor.
Benim rutinim bb cream, gozalti kapatici/aydinlatici (ki bu maybelline affinitone ve bobbi brown'in concealerindan bile daha iyi performansi bana gore) elmaciklarin uzerine hafif bronzer, krem aydinlatici ve rimel seklinde tamamlaniyor. Bazen bronzer yerine krem allik da kullanabiliyorum. Cildim yagli olmasina ragmen fondotenin uzerine transparan setting pudra bile surmuyorum, agir hissediyorum. Bu yaptigim makyajdan cok memnunum zira aynaya baktigimda makyaj yok gibi duruyor :) Ozellikle is gunleri icin ideal durum.
Bir de bu makyajin gece ayagi var. O zaman da, bir onceki postta gorebileceginiz goruntuyu yakalamaya calisiyorum. Yani gozlere biraz vurgu. Ama keskin olmayan hatlarla, smokey seklinde. Siyah yumusak bir kalemi dagitma teknigini seviyorum. İstedigim ozensiz, daha dogrusu 'effortless' goruntu icin ideal. Hatta mumkunse azicik akmis bir goruntu olsun, daha makbul ;)
Boyle iste, bu aralar makyaj durumlarim.
Sevgili gugil'dan buldugum inspiration fotolari altta...















2 yorum:

  1. makyajlı anne merhaba, makyaj motton hoşuma gitti, bütünü oluşturan ayrıntıları inceleyen biri olarak makyaj meselesine ben de kafa yoruyorum,bu konu da fikir paylaşmak isterim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel, cok sevindim :) güzel paylaşımlar dilerim:)

    YanıtlaSil