24 Mayıs 2012 Perşembe

Emily Blunt: that's the perfect make-up

Emily Blunt'in sade, duru ve cok fazla dokunusa ihtiyac duymayan bir guzelligi var. Acikcasi ilk defa makyajlarina alici gozle baktim ve bingo! Bence mukemmel makyaj, cabasiz guzellik gibi kavramlarin karsisina direkt bu ismi yazabiliriz.
Dogrusu uzun zamandir su 'overdone' makyajlarin popularitesinden fenalik gelmisti bana. Celebrity dunyasinda makyaj kavraminin Kim Kardashian gibi ciddi agir makyaj yapan kizimizla ozdeslesmesinden de sikilmistim.
Gerci son bir kac yildir asagidaki fotolarda da goreceginiz tarzda az, oz, tam anlamiyla dogal makyaj tarzi da goruluyor tabi, ama maalesef Turkiye'de cok az sanirim. Biz daha gri smokey gozler ve bronzer asamasindayiz bana kalirsa.

Bakiniz makyaj budur bence, buyrun.

P.S. Acik pembe rujun dogalligina bayildim. Lancome pink preview imis kendisi.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Mola bitti, yaza merhaba!

Istikrarli blog yazmak konusunda hicbir zaman iddiali olamadim. Makyajli Anne cok yeni ama ben 2005 yilindan beri blog yaziyorum, eski bloggerlardan sayilirim yani. Diger blogumu da uzun sure keyifle devam ettirdikten sonra gectigimiz ekim ayinda yazmayi biraktim zira benim icin anlamsizlasmisti. Orada oyle biraz oksuz kaldi.
Sonra ciddi anlamda bir 'make-up junkie' oldugum icin, bir heves bu blogu actim. Gel gor ki, soylemistim; istikrar problemim var.
Neyse, yazin baslangici herkes gibi benim de icimdeki kelebekleri kiprastirmaya basladi ve tekrar yazasim geldi.
Bir kac gundur biraz disarilarda gezindim ve gozume/aklima ve hatta cantama takilanlari soyle bir toparlayayim diyorum.
(blogger ipad versiyonunu kullandigim icin fotolarin altina ayri ayri yazi giremiyorum maalesef)

L'Occitane Fleur Cherie- eau de parfum: tesadufen kokladim kendisini ve mest oldum. Portakal cicegi ve paculi varmis icinde. Oyle temiz, zarif ve fresh kokuyor ki anlatamam. Hafif de bir maskulen havasi da var gibi. Cok begendim. Benim olmali!

Benefit One Hot Minute: Isiltili bir toz pudra bu urun. Guzel bir bronzluk veriyor cilde. Elimde swatchladim, harika bir isiltisi var. Ama illa benim olmali diyemiyorum. Gerek Benefit urunlerin ulkemizdeki asiri fiyatlari -99 tl bu pudra, bence cok pahali- gerekse toz urunlerle barisik olmamam sebebiyle almayi dusunmuyorum. Hem baktim da Golden Rose'un pressed terracottasi da ayni etkiyi veriyor. Olmasa da olur o halde.

Too Faced Natural Face Palette: İste bu urun tam benlik. Hem markayi, hem de palette konseptini cok seviyorum. Bir de ustune natural/glowy/bronze sifatlari eklenince gel de alma simdi. İcindeki bronze veil'e bayildim. İncecik harika bir isilti veriyor cilde. J.lo gibi gorunmeyi kim istemez? Ayrica bu markanin natural eyes paletini de kullaniyorum ve hem kalitedi hem de tasarimiyla verilen her kurusa deger diye dusunuyorum. O halde, benim olmali!

Clarins Eclat Minute Blush: Hah, iste bu arkadasi kaptim valla. Bir suredir soyle dogal ve fresh duracak pembe bir allik ariyordum ve bu odur yani. Sise tasarimi, likit olmasi ve dogal durusu beni buyuledi. Kaliciligi da hic fena degil ve fiyati 54 tl. Yeni sexon urunlerinden ama İstinyepark Boyner'deki son kalan urunu aldim. Sona kalmayin, deneyin derim.
Babetler ve sandalet: Ucu birden benim olmali aslinda ama birini secmem gerekecek. Yilan derisi baskili olan Bershka, digerleri ise Yargici. Hepsini cok begendim.